דרור גרין
לידה |
12 ביולי 1954 (בן 70) ירושלים |
---|---|
מדינה | ישראל |
מקום מגורים | קיוסטנדיל |
מקום לימודים | האוניברסיטה העברית בירושלים, Regent's University London |
www | |
דרור גרין (נולד ב-12 ביולי 1954) הוא ד"ר לפסיכותרפיה וסופר עברי המתגורר בבולגריה. חיבר כחמישים ספרים לילדים ולמבוגרים, וכן ספרים בתחום הפסיכותרפיה. פיתח את גישת "האימון הרגשי".
חייו
[עריכת קוד מקור | עריכה]גרין נולד בירושלים ב-12 ביולי[1] 1954, וגדל בשכונת הגבול אבו טור. בהקדמה לספרו 'פרות קדושות' סיפר שהוא בן לדור עשירי של תושבי ישראל, ושיואל משה סלומון היה דודה של סבתו. בהיותו בן 13 פרצה מלחמת ששת-הימים, והוא היה עד להריסת הבתים במקום שבו נמצאת היום רחבת הכותל המערבי. כשהיה בן 19 השתתף בקורס המפקדים הראשון של חיל התותחנים, בזמן שפרצה מלחמת יום הכיפורים. בספרו 'בחזרה לצוות 4' סיפר על חוויות המלחמה, בה נפגע, ועל הלם הקרב שליווה אותו עד שהוכר כהלום-קרב, שלושים שנה מאוחר יותר.
לאחר שחרורו מן הצבא למד קומפוזיציה אצל מרק קופיטמן, (האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים), ובמקביל סיים את לימודי התואר הראשון במוזיקולוגיה ובפילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים. לפרנסתו עסק בעיצוב גרפי, ניהל את 'הסדנה הירושלמית לעיצוב' והיה ידוע כמומחה בהוצאה לאור. עם סיום לימודיו באקדמיה למוסיקה התמנה למנכ"ל 'הוצאת המוזיקה הישראלית', והיה אחראי להוצאה לאור של יצירות המלחינים הישראלים וכן לניהול חנות התקליטים הגדולה בירושלים. באותם ימים החל לערוך את כתב-העת 'פיוט' לשירה עברית, אותו הוציא לאור במשך שבע שנים. שימש כאוצר התערוכה האחרונה בחייו של הצייר יוסף הירש, וכן של תערוכת הצילומים הראשונה של הצלם נח פולברג בישראל.
ספרי הילדים הראשונים שלו, עם איוריו של רוני אורן, יצאו לאור בשנת 1987, והפכו לרבי-מכר.
גרין הקים את 'ספרים, הוצאה לאור', בה ערך והוציא לאור את תיאורי-המקרים הטיפוליים של זיגמונד פרויד, ספרי שירה ובהם ספרה האחרון של יונה וולך, וספרות מקצועית בתחום הפסיכותרפיה ובה גם ספריהם של חיים עומר, נחי אלון ואחרים.
בשנת 1995 עזב את ירושלים ועבר להתגורר בגליל. חודשים אחדים לאחר מכן נסע ללונדון, שם התגורר כשנתיים וסיים את לימודי תואר שני בפסיכותרפיה, בריג'נטס קולג', סיטי יוניברסיטי (Regent's College, City University). עבודת התזה שלו תורגמה לעברית ויצאה לאור בספר שכותרתו 'פרויד נגד דורה והמודל השקוף של תיאור-המקרה'. בזכות המתודה לחשיבה שפיתח בגיל צעיר, המציא דרור גרין את משחק החשיבה "TRIXXY", שנמכר בעולם במאות אלפי עותקים, ואפשר לו ללמוד לתואר השני ולדוקטורט בלונדון.
בשנת 1999, לאחר ששב לישראל, הרצה בפני אנשי מקצוע, והקים את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב. הוא לימד פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים, פסיכיאטרים ורופאי-משפחה, ופרסם מאמרים בכתבי-העת המקצועיים בתחומי התמחותו, שעסקו בתיאורי-המקרים של פרויד, כללי היסוד של הפסיכותרפיה והטיפול הנפשי באינטרנט. בשנת 1999 פיתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה באינטרנט. בעבודת הדוקטורט שלו חקר את המכנה המשותף שבין הגישות השונות לטיפול נפשי, ואת היחסים הטיפוליים הנוצרים בטיפול הנפשי באינטרנט.
בשנת 2008 עבר להתגורר בכפר קטן ליד העיר קיוסטנדיל בבולגריה, שם הקים גם את 'המכון לאימון רגשי'. בשנת 2011 יצא לאור, בעברית ובאנגלית, ספרו 'אימון רגשי', המציג את הגישה שפיתח, המבוססת על תפיסה חדשה של טבע האדם, שאינה מפרידה בין גוף ונפש, והמבוססת על זיהוי ושיפור שבע מיומנויות רגשיות הטבועות בכל אדם מלידה.
כתיבתו
[עריכת קוד מקור | עריכה]דרור גרין אייר אחדים מספרי הילדים שכתב, המשלבים גם את העיסוק שלו במוזיקה ובטיפול נפשי. בהוצאת הספרים שהקים ערך ותרגם ספרות מקצועית בתחום הפסיכותרפיה, וגם ספרי ילדים. ספריו של גרין יצאו לאור בהוצאות שונות, ובהן כתר ספרים, הוצאת שוקן, סטימצקי, מודן הוצאה לאור והוצאת כנרת. מאוחר יותר הקים את 'ספרים, הוצאה לאור' ובה הוציא לאור גם את ספריהם של סופרים נוספים, וכן את תיאורי-המקרים של פרויד.
ספרי ילדים
[עריכת קוד מקור | עריכה]גרין חיבר כעשרים ספרי ילדים, לגיל הרך, לילדים ולנוער. סדרת הספרים המלווים באיורי הפלסטלינה של רוני אורן הפכו לרבי-מכר, וכך גם הספר 'פרפר הזהב והאפונית' אותו אייר, אשר כתבה גיצה פרידמן-גרייבסקי. גם הסדרה 'הקוסמת הקטנה', אודות ילדה הקוראת מחשבות ומשמשת כפסיכולוגית קטנה, יצאה לאור במהדורות רבות. איוריו הוצגו בתערוכות מאיירים בגלריה העירונית ב'בית יד לבנים' ברעננה. הוא חיבר גם את הספר 'פרופסור גולדמיינד וחבורות המוחות', המשלב סיפור והיכרות עם שיטות חשיבה שונות, עבור משרד החינוך.
ספרי פרוזה
[עריכת קוד מקור | עריכה]ספרי הפרוזה של גרין משתייכים לז'אנרים שונים, ובהם נובלה ('הסתלקותו של, פטירתו של, אחריתו של, מותו'), רומן ('צוות 4'), סיפורים קצרים ('מסיבת הריקודים של קסיופיאה'), אגדות וספרות פוליטית. בשנת 1989 יצא לאור ספרו 'אגדות האינתיפאדה', הספר הראשון בנושא זה, שעורר מהומה תקשורתית, ואף הוחרם על ידי רשת סטימצקי; הספר תורגם לערבית על ידי סלמאן מצאלחה, אך הממשל הצבאי אסר על הפצתו בשטחים. ספריו 'פרות קדושות', אודות הגזענות בתרבות הישראלית, ו'אחד-העם וחזון המדינה הדו-לאומית', יצאו לאור בשנת 2005 והוחרמו על ידי התקשורת בישראל.
שירה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 1982 הקים גרין כתב-עת חדש לשירה, שהיה מבוסס על שיר יחיד מאת משורר עברי שנשלח למאות מנויים במעטפה, באמצעות הדואר, מדי שבוע. במערכת 'פיוט - דפשיר שבועי לשירה עברית' השתתפו יונה וולך, ס. יזהר, אריאל הירשפלד, עודד שור, אורה לב-רון ואילנה צוקרמן. כדי לאפשר לקוראים רבים להתוודע אל השירה העברית החדשה, מימן גרין את רוב ההוצאות מכספו, והמשיך להוציא את כתב-העת במשך שבע שנים. משנת 2007 הוא שב לשלוח את השיר למנויים באמצעות האינטרנט, באתר psychom.com, במתכונת חדשה. מדי שבוע הוא שולח לארבעת-אלפים מנויים שיר מתוך הקלאסיקה של השירה העברית והעולמית, אליו מצורף הרהור שאינו פירוש של השיר אלא התבוננות המציגה את תורת האימון הרגשי שפיתח, המניחה שהמניע המרכזי בחיי האדם הוא החיפוש אחרי תחושה של מקום בטוח.
ב'ספרית פיוט', סדרת ספרי שירה שערך, הוציא לאור את ספריהם של יונה וולך, בנימין שבילי, שלי אלקיים, גבריאלה אלישע, אילן בשם, ותרגומים מאת משה זינגר.
ספרות מקצועית
[עריכת קוד מקור | עריכה]גרין חיבר ספרים בנושא טיפול נפשי המיועדים לאנשי המקצוע וגם לקהל הרחב. בספר 'פרויד נגד דורה והמודל השקוף של תיאור-המקרה' הציג את המחקר שלו אודות תיאורי-המקרים של פרויד. בספר 'פסיכותרפיה ממבט אחר' הציג גישה חדשה לכתיבת תיאורי-מקרים והתבוננות חדשה על הפסיכותרפיה. ספרו 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש' הוא המדריך הראשון המאפשר לקהל הרחב למצוא את הטיפול הנפשי המתאים ואת המטפל המתאים, וגם להתוודע אל הסכנות שבטיפול הנפשי.
גרין ערך את סדרת 'הספרייה לפסיכותרפיה', ובה תיאורי-המקרים של פרויד בתרגומם הראשון לעברית, וכן את ספריהם של פרופסור חיים עומר, נחי אלון, אורה גבריאלי, ברורית לאוב ושניאור הופמן.
תרגום ועריכה
[עריכת קוד מקור | עריכה]גרין תרגם וערך את ספרו של חיים עומר, 'שיקום הסמכות ההורית'; את ספרו של פרנק באום 'השליט הקסום של ממלכת מו'; ואת ספרו של רוברט נדלר 'המלך והצל'.
כמו כן ערך את סדרת 'גלריה מודפסת', בה יצאו לאור ספרי התערוכות של יוסף הירש ושל יעקב פינס, בשיתוף עם הגלריה לאמנות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ושל מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית.
פסיכותרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בתקופת לימודיו בלונדון התמחה גרין בפסיכותרפיה אינטגרטיבית, בפסיכותרפיה אקזיסטנציאלית והומניסטית ובפסיכואנליזה קומוניקטיבית, ורכש התמחות מיוחדת בתיאורי-המקרים של פרויד. לאחר ששב לישראל הקים את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה', ניהל קליניקה פרטית, לימד והדריך מטפלים, הרצה במרכזים טיפוליים ולקהל הרחב, פרסם מאמרים מקצועיים ופיתח את הגישה הנרטיבית 'סטוריטיילורינג' ובעקבותיה את תורת 'האימון הרגשי'.
תיאורי-מקרים
[עריכת קוד מקור | עריכה]את עבודת התזה בסיום לימודי התואר השני בפסיכותרפיה בלונדון הקדיש גרין לתיאור-המקרה הידוע של 'דורה' מאת זיגמונד פרויד, ובאמצעותו גילה את 'מודל העבודה' שהשפיע על התייחסותו של פרויד למטופליו עוד לפני שפגש אותם, ובהמשך השפיע על דורות רבים של מטפלים. הספר תורגם לעברית ויצא לאור בשתי מהדורות. גרין המשיך להתמחות בכתביו של פרויד, ערך את תיאורי-המקרים של פרויד שיצאו לאור לראשונה בעברית, והכין סמינר על תיאורי-המקרים של פרויד לפסיכולוגים, פסיכיאטרים ומטפלים בבתי-ספר לפסיכותרפיה.
בנוסף פיתח גרין קורס ראשון מסוגו למטפלים, בכתיבת תיאורי-מקרים, אותו לימד בבתי-ספר לפסיכותרפיה. לכך מוקדש חלקו הראשון של ספרו 'פסיכותרפיה ממבט אחר'.
יחסים טיפוליים וכללי-היסוד של הפסיכותרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בעבודת הדוקטורט שלו חקר גרין את מה שיוצר את הקשר המיוחד בין מטפל למטופל, ביותר מארבע-מאות הגישות הקיימות לטיפול נפשי, והגדיר את המאפיינים היוצרים את 'כללי-היסוד' הטיפוליים. בכך המשיך את עבודתו של פרופסור רוברט לנגס (Robert Langs), שחקר והגדיר את 'כללי-היסוד של הפסיכואנליזה'. המחקר של גרין מציג את המכנה המשותף לכל הגישות לטיפול נפשי, מעבר להנחות התאורטיות השונות ואף מנוגדות שלהן. לטענתו, ההגדרה המדויקת של כללי-היסוד הטיפוליים מעניקה לכל מטפל כלים מעשיים ליצירת המקום הבטוח הטיפולי, שבלעדיו לא ייתכן כל תהליך טיפולי.
טיפול נפשי באינטרנט
[עריכת קוד מקור | עריכה]גרין הוא אחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט, ומשנת 1999 הוא מטפל באמצעות האינטרנט וחוקר תחום טיפולי חדש זה. בעבודת הדוקטורט שלו בדק מאות אתרים לטיפול נפשי באינטרנט, והגדיר את התנאים ליצירת יחסים טיפוליים בסביבה הטיפולית החדשה. המחקר סייע לו לפתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה, והיחידה עד כה, המשלבת את כל אמצעי התקשורת הקיימים באינטרנט במרחב טיפולי סגור ומוגן (באתר psychom.com). מה שמייחד את הקליניקה הווירטואלית הוא התיעוד של התהליך הטיפולי, המאפשר לחקור באופן אובייקטיבי תהליך זה ולמנוע שימוש לא אתי בהבדלי הכוחות שבין המטפל לבין המטופל. באתר מטפל גרין באמצעות הקליניקה הווירטואלית, וגם מקיים תוכניות הכשרה והדרכה למטפלים באמצעות האינטרנט.
אימון רגשי
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 2011 יצא לאור ספרו של גרין, 'אימון רגשי: שיפור המיומנויות הרגשיות ליצירת תחושה של מקום בטוח בעולם משתנה'. גישת האימון הרגשי (Emotional Training) מבוססת על תפיסה חדשנית של טבע האדם, השוללת את ההפרדה בין גוף לנפש, המקובלת בתרבות המערבית באלפיים השנים האחרונות. על פי גרין, האימון הרגשי אינו טיפול אלא דרך-חיים המבוססת על תרגול יומיומי של יצירת תחושה של מקום בטוח, שהיא המניע המרכזי בחייו של כל אדם. כמו הרפואה המונעת, גישת האימון הרגשי אינה 'מרפאת' אלא מונעת את המשברים הצפויים למי שאינו מתאים את עצמו לשינויים המהירים בחיים במאה ה-21.
במכון לאימון רגשי בבולגריה[2] מקיים גרין סדנאות לזוגות, להורים ולמנהלים, וגם מכשיר מאמנים רגשיים. הוא פיתח תוכנית מיוחדת לתמיכה בהלומי-קרב, המבוססת גם על ניסיונו האישי כהלום-קרב ממלחמת יום הכיפורים, ועל ההתמודדות שלו עם התסמינים הפוסט-טראומטיים.
בספרו טוען גרין שהאימון הרגשי אינו רק מתודה מעשית, אלא גם דרך חדשה להבין את המערכות המרכיבות את התרבות האנושית, את האמנות, את הפוליטיקה, את החשיבה והמחקר ואת היחסים הבינאישיים.
ספריו
[עריכת קוד מקור | עריכה]- הסתלקותו של, פטירתו של, אחריתו של, מותו, נובלה, הוצאת שוקן (1992).
- צוות 4, רומן, כתר ספרים (1992).
- מסיבת הריקודים של קסיופיאה, סיפורים, 'ספרים, הוצאה לאור' (1993).
- אגדות האינתיפאדה, אגדות, 'הוצאת איכות' (1989).
- אגדות האינתיפאדה, תרגום לערבית: סלמאן מצאלחה, 'הוצאת איכות' (1990).
- נהר האהבה, שירי אהבה סיניים 'ספריית פיוט' (1990). איורים: דרור גרין. הספר יצא לראשונה בשם בדוי, ושמו של דרור גרין הופיע כמתרגם, ורק בשנת 2007 הופיע מחדש בשמו האמיתי של המחבר.
- רצח בקליניקה הווירטואלית רומן מתח פסיכולוגי, 'ספרים, הוצאה לאור', (2004).
- פרות קדושות, 100 מושגים כוזבים בתרבות הישראלית, מילון של מושגים גזעניים, 'ספרים, הוצאה לאור' (2005) (התרגום לאנגלית, על ידי יובל ליבליך, יצא לאור באמזון קינדל, 2012). ספר אלקטרוני בהוצאת מנדלי מוכר ספרים ברשת, 2014.
- אחד-העם וחזון המדינה הדו-לאומית, מסה, 'ספרים, הוצאה לאור' (2005).
- בחזרה לצוות 4, מהדורה מחודשת של הספר 'צוות 4', בתוספת פרק שנכתב לאחר מלחמת לבנון השנייה, 'ספרים, הוצאה לאור' (2006).
- ובדמעה ההיא הרותחת, 52 הרהורים על השירה כחלון פתוח, 'ספרים, הוצאה לאור' (2015).
- בחלוף ירח יוני ורד נובל, 52 הרהורים על השירה כמקום בטוח, 'ספרים, הוצאה לאור' (2015).
- השאון הפעוט הזה, 52 הרהורים על הקול הסמוי של השירה, 'ספרים, הוצאה לאור' (2015).
- שורה רבת יופי, 52 הרהורים על השירה ועל החיים, 'ספרים, הוצאה לאור' (2015).
- ואת אומרת שירה, 53 הרהורים על המלים שמאחורי השירים, 'ספרים, הוצאה לאור' (2016).
- זה השיר, 52 הרהורים על שירה ומשוררים, 'ספרים, הוצאה לאור' (2017).
- שיר הלל, שירים, משוררים והרהורים, 'ספרים, הוצאה לאור' (2017).
- צליל חצוצרות המלאכים, 84 תרגומי שירה והרהורי כפירה, 'ספרים, הוצאה לאור' (2017).
- אור מן ההפקר, הרהורים על שירה ועל טבע האדם, 'ספרים, הוצאה לאור' (2022).
- ויש שאדם שר, הרהורים על שירה כמערבל חשיבה, 'ספרים, הוצאה לאור' (2022).
פסיכותרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]- פרויד נגד דורה, והמודל השקוף של תיאור המקרה, מודן הוצאה לאור (1998).
- טיפול נפשי, מדריך למשתמש, מדריך לקהל הרחב, 'ספרים, הוצאה לאור' (2003).
- פסיכותרפיה ממבט אחר 'ספרים, הוצאה לאור' (2007).
- אימון רגשי, שיפור המיומנויות הרגשיות ליצירת תחושה של מקום בטוח בעולם משתנה, 'המכון לאימון רגשי' (2011). (המהדורה באנגלית יצא לאור באמזון קינדל, 2012).
- תיאורי-המקרים של פרויד 'ספרים, הוצאה לאור' (2014).
- שיחות עם הנסיך הקטן 'ספרים, הוצאה לאור' (2014).
- מקום בטוח 'ספרים, הוצאה לאור' (2015).
ספרי ילדים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- גן-חיות מפלסטלינה, איורים: רוני אורן, סטימצקי (1987).
- גן-ירק מפלסטלינה, איורים: רוני אורן, כתר ספרים (1987).
- התזמורת של הארנב, איורים: רוני אורן, מודן הוצאה לאור (1987).
- בעלי-כנף מפלסטלינה, איורים: רוני אורן, כתר ספרים (1987).
- פרפר הזהב והאפונית, מאת גיצה פרידמן-גרייבסקי, איורים: דרור גרין, כתר ספרים (1987).
- אלף בית של מקצועות, איורים: מיכל פורת, 'הוצאת כנרת' (1987).
- אלף בית של פירות וירקות, צילומים: דרור גרין, 'הוצאת כנרת' (1987).
- אלף בית של בעלי-חיים, צילומים: דרור גרין, 'הוצאת כנרת' (1987).
- אלף בית של דברים קטנים, צילומים: דרור גרין, 'הוצאת כנרת' (1987).
- אני משחק שחמט, 'מודן הוצאה לאור' (1988).
- אני אוסף בולים, 'מודן הוצאה לאור' (1988).
- אני אוסף מטבעות ומדליות, החברה הישראלית למדליות ולמטבעות (1990).
- גרפיטי, מודן הוצאה לאור (1990).
- 13 אגדות מוזיקליות, מודן הוצאה לאור (1993).
- לונדון (מתחת לירושלים יש עיר), מודן הוצאה לאור (1993).
- איך קוטפים פילים, 'ספרים, הוצאה לאור' (1993).
- פרופסור גולדמיינד וחבורות המוחות, ספר להוראת החשיבה, 'האגף לתוכניות לימודים, משרד החינוך והתרבות' (1994).
- טריקסי, ספר הפאזלים, 'ספרים, הוצאה לאור' (1994).
- הקוסמת הקטנה, מודן הוצאה לאור (1998).
- הקוסמת הקטנה והבלש המהולל, מודן הוצאה לאור (1998).
- הקוסמת הקטנה ונסיך החלומות, מודן הוצאה לאור (1998).
- הקוסמת הקטנה ועדן הרזה, מודן הוצאה לאור (1998).
עריכה ותרגום
[עריכת קוד מקור | עריכה]- יונה וולך, אור פרא, עריכה: דרור גרין, 'ספרית פיוט לשירה' (1983).
- שלי אלקיים, ניצת הלימון, עריכה: דרור גרין, 'ספרית פיוט לשירה' (1983).
- גבריאלה אלישע, מוזיקה אחרת, עריכה: דרור גרין, 'ספרית פיוט לשירה' (1983).
- בנימין שבילי, ילד מעיף עפיפון במאה הי"ז, עריכה: דרור גרין, 'ספרית פיוט לשירה' (1988).
- אילן בושם, שירים, עריכה: דרור גרין, 'ספרית פיוט לשירה' (1988).
- משה זינגר: תרגום, היא בשנתה אומרת אהבה, שירי אהבה קלאסיים. איורים ועריכה: דרור גרין, 'ספרית פיוט לשירה' (1988).
- התנ"ך, מבחר פרקי פרוזה, עריכה: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (1993).
- רוברט נדלר, המלך והצל, תרגום מאנגלית: דרור גרין, הוצאת ביתן (1998).
- זיגמונד פרויד, איש הזאבים, (תרגום: ערן רולניק), עריכה והקדמה: דרור גרין, מודן הוצאה לאור (1999).
- חיים עומר, שיקום הסמכות ההורית, עריכה ותרגום מאנגלית: דרור גרין, מודן הוצאה לאור (2000).
- זיגמונד פרויד, הנס הקטן, (תרגום: מרים רון), עריכה, הקדמה ומאמר: דרור גרין, מודן הוצאה לאור (2003).
- זיגמונד פרויד ויוזף ברויאר, מחקרים בהיסטריה, (תרגום: מרים קראוס), עריכה והקדמה: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (2004).
- זיגמונד פרויד, איש העכברושים, (תרגום: מרים קראוס), עריכה, הקדמה ומאמר: דרור גרין, מודן הוצאה לאור (2004).
- חיים עומר ונחי אלון, השטן שבינינו, עריכה: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (2005).
- פרנק באום, השליט הקסום של ממלכת מו, תרגום מאנגלית: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (2006).
- אורה גבריאלי, השד, הנזירה והילד הקסום, עריכה: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (2006).
- זיגמונד פרויד, שרבר, (תרגום: מרים קראוס), עריכה, מבוא ומאמר: דרור גרין, מודן הוצאה לאור (2006).
- ברורית לאוב ושניאור הופמן, התערבויות חדשניות בפסיכותרפיה, עריכה ומבוא: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (2007).
- חיים עומר ואלי ליבוביץ, פחדים של ילדים, עריכה: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (2007).
- יונה וולך, שירים אחרונים, עריכה: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (2007).
- אנטואן דה סנט-אכזופרי, הנסיך הקטן, תרגום מצרפתית: דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (2014).
- צליל חצוצרות המלאכים, 84 תרגומי שירה מאת דרור גרין, 'ספרים, הוצאה לאור' (217).
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- אתר האינטרנט הרשמי של דרור גרין
- רשימת הפרסומים של דרור גרין, בקטלוג הספרייה הלאומית
- דרור גרין, ב"לקסיקון הספרות העברית החדשה"
- דרור גרין, ב"לקסיקון הקשרים לספרות ישראלית"
- אריאנה מלמד, התכתבות יחידים, באתר ynet, 19 באפריל 2010 - על 'צוות 4'
- NRG מעריב, בחזרה לצוות 4, באתר nrg, 29 בספטמבר 2006 - פרק מהספר
- עודד ציפורי, ביקורת על 'בחזרה לצוות 4', עיתון 77
- קובי בן-שמחון, ואלס עם באשיר מעורר את הטראומות הרדומות, באתר הארץ, 6 בפברואר 2009
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ מתוך עמוד הפייסבוק של דרור גרין
- ^ [www.emotional-training.com המכון לאימון רגשי בבולגריה]